Vålandstun utvikles av INEO Eiendom.

Det største satsingsområdet er å skape moderne leiligheter og trygge bomiljø med gode møteplasser der folk trives. Ineo Eiendom har et spesielt fokus på seniorprosjekter og boliger for etablerere, og har de siste 10 årene solgt og levert over 1500 nye hjem.

– Her skal vi skape et varmere sted!

– Gjennom naturlige møteplasser, deling og felles aktiviteter skal vi skape et bomiljø som gir økt livskvalitet. Her skal gleder deles, historier fortelles og problemer løses, sier prosjektutvikler i Ineo Eiendom, Vetle Isdal Bringsjord, og legger til: – Målet er at Vålandstun blir et varmere sted hvor man er mindre alene.

Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo Eiendom, har vært sterkt engasjert i alle detaljer rundt Vålandstun.
 Vi skal bidra med rammene for Vålandstun, med gjennomtenkte løsninger som legger til rette for økt trivsel. Vi skal også lage en ny teknologisk plattform for en enklere hverdag, men det sosiale må beboerne selv hjelpe til med, gjennom positiv innstilling, og ikke minst glimt i øyet. Her skal vi hjelpe hverandre, og spille hverandre gode. Vi har stort et ønske om at miljøet på Vålandstun skal være positivt ladet, hilser Roy.

Leiligheter med teknologi som gjør livet enklere – ha full kontroll med Heime-Appen.

Tenk å ligge i senga og kontrollere at døra er låst og at lyset i stua er dimmet. Og så sjekke hva som serveres i restauranten denne uken og når gledesspreder Hege organiserer styrketrening i morgen. Alt via Ineo Eiendoms egenutviklede Heime-app og smarthusteknologien som kan leveres i samarbeid med Showroom Stavanger.

Heime er en egenutviklet kommunikasjonsapp du kan ha på telefonen eller nettbrettet. Siden det lages en spesialtilpasset versjon av Heime til Vålandstun, vil beboerne kunne følge med på hva som skjer i fellesskapet og melde seg på aktiviteter, reservere verktøy, bestille el-bil, el-sykkel og mye mer. Gjennom appen kan du også kommunisere med de andre beboerne og sjekke hvem som har lyst å bli med rundt Mosvatnet eller be noen om å vanne blomstene når du skal en uke på fjellet.

Det overordnede formålet med Heime-appen er at du som beboer i Vålandstun skal få en enklere og bedre hverdag, og muligheten til å være sosial når du ønsker det. Det handler om bomiljø – det handler om boglede!

Les mer om hvordan vi skaper boglede under menypunktet Heime.

Unike energiløsninger støttet av Enova!

Vålandstuns miljørettede tekniske løsninger er bra for din komfort og lommebok. Bergvarmebrønner og solceller med egen batteribank gir stabil innetemperatur og reduserer utgiftene dine på dager med høye strømpriser. Den vakre resirkulerte dråpeskiferen reduserer CO²-avtrykket til ditt hjem. Et topp moderne anlegg renser og gjenvinner spillvann – dermed kan du ha ren samvittighet!

Borettslag er en moderne og urban måte å bo på – enkelt, lettstelt, sosialt og trygt.

Det å bo i et borettslag gir deg mange fordeler og er derfor en etterspurt boform. «Mer fritid» er et pluss som med rette trekkes fram. Beboere i borettslag behøver ikke å tenke på verken plenklipping, maling eller snømåking. Alt dette blir organisert av borettslagets styre. Veldig enkelt. Andre ting som kjennetegner et borettslag er blant annet den høye graden av fellesløsninger knyttet til vedlikehold, vaktmesterservice, sikkerhet og økonomiforvaltning – bare for å nevne noe.

På Vålandstun legges det til rette for individuell nedbetaling av felleslånet hvis du ønsker det. Borettslaget har også en sikringsordning som medfører at du ikke blir ansvarlig for «naboens» felleskostnader (husleie) dersom den ikke blir betalt.

Som en ekstra trygghet for deg, så har Ineo Eiendom avtale med Bate som forretningsfører i forbindelse med organisering av Vålandstun som borettslag. Bate bistår i dag over 700 boligselskap med både økonomisk, teknisk og juridisk forvaltning – her er du i trygge hender.

På Vålandstun får du mye inkludert i felleskostnadene.

Felleskostnadene for en leilighet på Vålandstun er kr. 30 pr. m² pluss kr. 900 for fellestjenestene.

En leilighet på 90 m² gir deg altså felleskostnader på kr. 3.600 pr. måned.

Da er alt dette inkludert:

 • Forsikring og vedlikehold av bygningsmasse
 • TV og fiberbredbånd i fellesområder
 • Strøm, oppvarming og renhold av fellesområder
 • Kommunale avgifter
 • Drivhus, planteparseller, delerom/verktøybod og snekkerbod
 • Gledesspreder i 40 % stilling
 • Treningsrom til fri benyttelse (deltakelse ved organiserte aktiviteter kan ha en pris)
 • Kokk til restauranten (mat betaler du når du spiser der)
 • Bibliotek med aviser/ukeblader og te/kaffe
 • El-sykkelutleie (kr. 30 pr. påbegynt døgn)
 • Tilgang på bildelingsordning (du betaler etter hvor mye du bruker bilen)
 • Gjestehybel til utleie (kr. 200 pr. natt)

Kostnader som tilkommer:

 • Innboforsikring for din egen leilighet: ca. kr. 100 pr. mnd.
 • Energi/strøm til oppvarming av din egen leilighet: Estimert til ca. kr. 650 pr. mnd. for en leilighet på 90 m².
 • TV fra Altibox. 15 faste og 5 valgfrie kanaler + 80/80 mbps internett linje. Kr. 528 pr. mnd.

Arkitektene Haga & Grov

Vålandstun er tegnet av arkitektene i Haga og Grov i Stavanger. Arkitektkontoret har vunnet flere utmerkelser for sitt arbeid, blant annet Houens Fonds arkitekturpris og Stavanger kommunes Byggeskikkpris. Sistnevnte pris fikk Haga og Grov i både 2011 og 2018 – først for rehabiliteringen av Hospitalgata 4/Laugmannsgata 7 i Stavanger sentrum, så for leilighetsprosjektet Holmegenes på Eiganes. Haga og Grov var også nominert til Statens byggeskikkpris for Holmegenes. Det er altså meget kvalifiserte arkitekter som står bak utformingen av ditt nye hjemsted, Vålandstun.

Utdrag fra arkitektenes beskrivelse av Vålandstun: Vålandstun skal være attraktive boliger med fellesskapsløsninger som glir godt inn i omgivelsene med særlig hensyn til nabobebyggelsens struktur og den flotte Vålandsskogen mot sør. Bebyggelsen er derfor satt sammen av fem bygningsvolumer som inneholder leiligheter og en lav, sammenbindende base som rommer alle fellesfunksjoner herunder også svært spennende uterom. Leilighetene skal være rammen rundt privatlivet og ha svært gode bokvaliteter. Hagen, som er hjertet i prosjektet, har et stort potensial til å gi stedet en unik identitet og kan utløse spennende og samlende aktiviteter for brukere og besøkende.

Les mer